Afrikan tähteä etsimässä syksyllä 2015

Nyt olemme lyhyen tauon jälkeen järjestämässä uutta opintomatkaa kesän 2015 lopulle, ja tämänkertaiseksi matkakohteeksi olemme valinneet Itä-Afrikan. Siellä ryhmämme tarkoituksena on tutustua mm. Afrikassa käynnissä olevaan energia-alan mullistukseen, etsiä vastauksia tulevaisuuden energiahaasteisiin heidän näkökulmastaan sekä selvittää, millä tavoin suomalaiset yritykset voivat olla osana Afrikan kasvua ja kehitystä.

Valtavan kokoisella mantereella kohdemaiden valinta oli hankalaa, mutta selvitysten jälkeen oli päivän selvää mikä tulee olemaan matkamme pääkohde. Tansanian suurin etu muihin kohteisiin verrattuna oli Suomen ja Tansanian läheiset välit, ja niiden mahdollistama yhteistyö. Rikkaat luonnonvarat, panostus clentechiin ja energiatekniikkaan, ja Aalto-yliopiston projektit alueella tekevät Tansaniasta mahtavan kohteen!

Olemme aloittaneet matkapäiväkirjan kirjoittamisen osoitteessa http://lvk.ayy.fi/xq. Pääsette tätä kautta tutustumaan matkan suunnitteluun, ja matkan ollessa käynnissä seuraamaan uusimpia kuulumisia seikkailustamme Afrikassa.