Teemapäivä – Liikenteen polttoaineet

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
18/09/2014
12:00 - 23:59

Tapahtumapaikka
Konetekniikan päärakennus (K1), luentosalo K215


Päivän aikana kuullaan viisi mielenkiintoista esitystä suomalaisilta energia-alan huippuosaajilta. Teemana on tänä vuonna tulevaisuuden liikennepolttoaineet. Päivä aloitetaan Motivan esityksellä Suomen liikenteen tulevaisuudennäkymistä seuraavien vuosien aikana. Yleisen katsauksen jälkeen päästään syventymään tarkemmin aiheisiin kuuntelemalla sähköautojen, biodieseliin ja muiden polttoaineiden soveltumisesta liikennekäyttöön. Lisäksi kuulemme erilaisten biopolttoaineiden hyödyntämisestä liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä.
Esitysten jälkeen luvassa on professori Risto Lahdelman vetämä paneelikeskustelu. Puhujia kuuntelemaan ja kysymyksiä esittämään ovat tervetulleita kaikki energia-asioista kiinnostuneet koulutusohjelmasta riippumatta. Tilaisuudessa on tarjolla myös kahvia ja muuta tarjottavaa!
Teemapäivä jatkuu iltaan saakka, sillä klo 18 Rantasaunalla alkaa Elomaticin isännöimä saunailta. Saunailtaan mahtuu 25 nopeinta Kerholaista, minkä lisäksi 15 paikkaa on varattuna Prosessiteknilliselle kerholle. Ilmoittautuminen saunailtaan aukeaa huomenna, keskiviikkona 10.9. klo 12 ja pääset siihen tästä linkistä

Päiväohjelmaan ei vaadita ilmoittautumista. Vaikket ehdikään kuuntelemaan kaikkia esityksiä, tule ihmeessä pyörähtämään!

LVK:n Teemapäivä to 18.9. – Tulevaisuuden liikennepolttoaineet

 

12:15 Tapahtuman avaus

 12:30 Motiva – Suomen liikenteen tulevaisuus

 13:00 Fortum – Sähköautot

 13:30 Neste Oil – Jätteistä ja tähteistä kohti uusia raaka-aineita

 14:00 VTT – Biopolttoaineet, mahdollisuuksia liikenteen päästöjen vähentämiseen

 14:30 Valmet – Biomassan kaupallistamisvaiheessa olevat teknologiat

 15:00 Paneelikeskustelu vetäjänä Professori Martti Larmi

 ***

 18:00 Elomaticin saunailta Rantasaunalla

 

Ilmoittautuneet